I Follow...

Thursday, March 24, 2011

Jalan2 kat Jalan TAR

Hmmm.... rasa cam lama dah tak shopping nyoping... :-)  So pagi Sabtu last week ajak Wani gi jalan TAR... Early in the morning tu hujan.. so dah dekat pukul 11.00 baru kuar rumah.  Kita gi naik tren jer ek...!!! Aku tak berapa reti guna transport awam nih... "Ala.. ok jer mi, lagi cepat kalau dgn tren, tak yah nak cari2 parking..".  "Hmmm... ok la kak... jommmmmmmm....".  

Bila sampai, macam2 pulak rasa nak beli.  Tengok beg, rasa nak beli beg.  Tengok tudung, rasa nak beli tudung...Tengok lak baju, nak beli bajuuuuuuuu...!!! Oooo... sabor2 ek...!!!  Mentang2 hubby tak der, semua mende aku nak grab.  Kalau ader hubby tu ada gak la segan silu skit... huhu.... Hasilnya... aku beli beberapa helai tudung untuk diri sendiri, tudung untuk Solihah, blaus dan t.shirt untuk diri sendiri dan Wani, beg - untuk letak telekung kononnya...semua tu kat jalan TAR.




Pastu merayap pulak ke SOGO... Ada sale... Handbag... wakakaka....  Tergoda, tergoda..!!!! Dan akhirnya terbang lagi duit aku... Ok kak, jom balik... nanti mau satu SOGO tu aku nak bawak balik...  




Sampai kat luar SOGO nampak orang ramai berkumpul.  Lepas tu nampak lak budak kecik nangis2 lari peluk mak dia.  Eh, naper ni?  Apa yang terjadi?  Rupa2nya.... Di sini ada HANTU..!!!!  Shiha.... tak payah lari la... bukan hantu betul pon... :-)  Penakut anak dara kecik aku nih...!!! Oleh kerana aku dan anak2 tak berapa berani, aku ambil jer la gambar anak orang lain dengan hantu tu....


Lepas tu kami pun balik la... dengan duit yang telah susut sesusut2nyer... huhuhu....  Faiz kata, "Wah.. banyak ummi beli barang..?"  Suka ati ummilah... kawan ummi kata shopping tu satu terapi gak..." hehehe...

1 comment:

  1. Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

    ReplyDelete